dinsdag 13 februari 2007

Revolutie 3Twee berichten in het kader van de revolutie afdeling tijdsbeeld.

1. Een binnengekomen mail. (De inbox doet het weer.)
Donderdag 15 februari om 20.30 uur Radio Salon.
Een avond over radio en internet.
Lotte Meijer presenteert Wifio, een apparaat waarmee gebruikers kunnen 'luisteren' naar internetverkeer. Wifio lijkt op een politiescanner of op draadloze 'sniffer'-technologie. Het scant Radiogolven af op zoek naar informatie en geeft die informatie in de vorm van geluid terug aan de gebruiker.
Sander Leemans en Selby Gildenmacher bedachten bSites. bSites is een meta search engine die alle mogelijke informatie/gegevens verzamelt en ordent over de muziek die je afspeelt op je computer. Bijvoorbeeld in iTunes of Winamp.
Klaas Kuitenbrouwer presenteert de eindresultaten van de Radio-to-Go workshop die Mediamatic 14 en 15 februari organiseert.
En Nathalie Bruys en Sasker Scheerder maken een live radio mix met het geluidsspoor van de dialogen tussen inbellers en avatars van The Girlfriend Experience.
Locatie: Mediamatic.
Post CS-gebouw, begane grond, Oosterdokskade 5, Amsterdam

2.
Een quote afkomstig van: Opinieweblog.

De moderne mens wil invloed op zijn gehele omgeving, wil zijn omgeving ontwerpen.
De term prosumer, iemand die produceert en consumeert, is in opkomst.
Er wordt wel gezegd dat Web 2.0 dingen op internet mogelijk maakt voor gewone mensen, die voorheen voorbehouden waren aan nerds.
Hierbij wordt dan vooral gedacht aan waar internet goed in is: netwerken.
Met de web 2.0 diensten als wikipedia, flickr.com, del.icio.us en alle sociale netwerken zoals myspace.com en hyves.nl, zijn gewone mensen (niet-nerds) in staat om het internet te gebruiken om te consumeren, te produceren en te communiceren.
En dit allemaal tegelijk!

Geen opmerkingen: