vrijdag 27 juli 2007

De typende aapDit artikel lezen kan hier. Het einde der tijden is in zicht.
Zie ook de weblog van Andrew Keen.

NB: Onder dit artikel (toeval) een wervend stukje over de tv serie waar Pepijn op dit moment nog hard aan werkt. (Samenstelling en montage.)

6 opmerkingen:

Habaneros zei

goed stuk, voor mij heeft web2.0 me wereld een stuk groter gemaakt, en zeker ook meer naar kwaliteit laten kijken of dat samen gaat met mijn persoonlijke ontwikkeling weet ik niet, maar het is zo dat er wel meer hand vaten zijn.

b.kommerij zei

mooi gezegd.
Het is een praktisch instrument, een maakbaar verlengstuk van jezelf.
Je kijkt in de spiegel.
Zo ook Keen.
Hij is het zelf.

Haaraalde zei

Thanx Bert voor dit boeiende stuk. Vooral het aangehaalde Assignment Zero is erg interessant, ben benieuwd of dat al in Nederland bestaat.

b.kommerij zei

Dank Haaraalde.
Kijk hier eens naar.

http://weblog.mediastudies.nl/wiki/index.php/Hoofdpagina

Of is dit toch weer iets heel anders?

Roel zei

Zelf was en ben ik het helemaal niet eens met Keen, of in ieder geval met Keen's mening zoals deze in de media wordt weergeven.

Maar eerst ben ik op Keen's website de samenvatting van z'n boek doorgelezen. En zijn uitgangspunt, dat democratisering van de media geen betere kwaliteit geeft, gaat natuurlijk wel op.

Aan de andere kant vraag ik me af of het ook minder wordt van het feit dat jan en alleman zijn persoonlijke dagboek, foto's en (familie)video's met de hele wereld deelt. Natuurlijk staat er veel troep op Youtube e.d., draaien veel grote internetsites om sensatie of flauwe humor, etc etc. Aan de andere kant is er ook zoveel waardevols te vinden! We lezen en reageren nu op weblogs van Irakezen/Afghanen in plaats van alleen de (orlogs)berichtgeving in onze kranten te volgen, bijvoorbeeld. En zo zijn er nog meer pareltjes te noemen van 'web 2.0'.

Uiteindelijk compenseert de ene toch zeker voor andere kant van web 2.0. Laat iedereen beslissen wat ze waardevol vinden in de brij die internet heet.

En laat Keen maar blijven terugdenken aan zijn ideaalbeeld van internet van begin jaren '90. :-)

b.kommerij zei

Dank Roel.
Helemaal volgbaar.
Internet in inderdaad en/en.
Het is niet reeel om alleen de negatieve kanten te belichten zonder de positieve te zien.

Als je bij een omroep werkt, zoals ik, ben je volgens mij verplicht in te zoomen op de positieve, inspirerende en stuwende kracht van internet.
(Wie zien de mogelijkheden nog amper.)

En laat Keen lekker thee drinken met Elton John.
Toch?
Trutjes vind je overal.

Voorwaarts!!